Lördag 1 oktober firar vi streetfood i city

Människor vid foodtruck i Helsingborg. (foto: Hjördis Hilmarsdottir) På lördag 1 oktober klockan 10:00-16:00 kör vi ett första evenemang på Stortorget med de första aktörerna i streetfood-satsningen i Helsingborg. 

Antalet officiella streetfood-aktörer växer i Matstaden Helsingborg och vi kan nu erbjuda tillgång till 19 platser i Helsingborg där det serveras internationell, spännande, tillagad mat och dryck som extra krydda till det redan breda utbudet av matserveringar i city.

I dagsläget har Helsingborgs stad avtal med totalt sex aktörer som driver traditionella foodtrucks och matvagnar. Vi har även intressenter som vill köra igång verksamhet med cykel- och mopedvagnar och har en bra dialog med de som visar intresse för att starta en streetfood-verksamhet.

– Det är fantastiskt kul att flera lokala krögare satsar på streetfood. Den 1 oktober har vi ett streetfood-evenemang i city i samband med Kullagatans 55-års jubileum, för att uppmärksamma de aktörer som redan är i gång och uppmuntra fler till att haka på, säger Jill Paulsson, projektledare för streetfood-samarbetet i Helsingborgs stad.

Konceptet och satsningen på streetfood i Helsingborg är ett av resultaten från satsningen och projektet Matstaden Helsingborg, och ett samarbete mellan Helsingborgs stad och de streetfood-aktörer staden skriver avtal med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *