Så blir du en i gänget

Vill du bli en i gänget som säljer streetfood i Helsingborg? Här får du information om vad som gäller för streetfoodförsäljning i Helsingborg.

Streetfood omfattar all typ av försäljning av tillagad mat från foodtruck, cykel, vagn eller liknande. Vi tycker det är fantastiskt kul att se flera lokala krögare som satsar på streetfood och att vi dessutom har flera nya, lokala verksamheter som vill bidra till matkulturen i staden. Så roligt att du också vill vara med!

I korthet går det till så här:

  • Du tecknar ett avtal med oss, Helsingborgs stad, på minst sex månader. Hör av dig till oss på streetfood@helsingborg.se om du är intresserad. Du behöver först ett polistillstånd för ”begagnande av offentlig plats”. Vi hjälper dig att förbereda den ansökan.
  • För att kunna teckna ett avtal med oss
    • behöver du F- eller FA-skattsedel.
    • behöver din verksamhet vara registrerad som en mobil livsmedelsanläggning hos miljöförvaltningen.
  • Du bokar sedan tider och platser via vårt bokningssystem. Det finns 40 försäljningsplatser att välja på och du kan välja mellan fem olika tidsintervall på varje plats.
  • Det är viktigt att du följer de regler som gäller för streetfoodförsäljningen. Här kan du ta del av de fullständiga villkor som gäller i Helsingborg.

Så här mycket kostar det:

Foodtrucks

  • 15 000 kronor per år om avtal skrivs på minst ett år i taget.
  • 1 500 kronor per månad om avtal skrivs på mindre än ett år (minimum 6 månader).

Cykel- och mopedvagnar

  • 7 500 kronor per år om avtal skrivs på minst ett år i taget.
  • 750 kronor per månad om avtal skrivs på mindre än ett år (minimum 6 månader).

Här kan du sälja streetfood i Helsingborg:

Här finns en karta och information om våra försäljningsställen.

Så bokar du plats och tid:

Du som har skrivit avtal med Helsingborgs stad får tillgång till bokningssystemet för att boka in tider och platser.

Du kan välja på fem tidsintervall på varje plats:

  • 06:00-10:00
  • 10:00-15:00
  • 15:00-20:00
  • 20:00-24:00
  • 24:00-04:00

Inom det tidsintervallet ska du först ställa i ordning och sedan städa området efter avslutad försäljning.

Du bokar din plats och tid efter tidsrangordning för en vecka i taget.

För att alla streetfoodaktörer ska få samma möjligheter att använda samtliga platser kan vi begränsa antalet ”besök” på samma plats och klockslag till två tillfällen per vecka.