Streetfood Helsingborg i ditt evenemang

Vill du erbjuda streetfood på ditt evenmang? Då kan du boka någon eller några av våra aktörer. Du kontaktar själv den eller de aktörer du är intresserad av.

Konceptet Streetfood är ett samarbete mellan Helsingborgs stad och de streetfoodaktörer som Streetfood Helsingborg skriver avtal med. Vi tycker det är fantastiskt kul att se flera lokala krögare som satsar på detta och att vi dessutom har flera nya, lokala verksamheter som vill bidra till matkulturen i staden!

Streetfood-försäljning i Stadsparken i Helsingborg. (foto: Lotta Wittinger)

Så här går det till

Vill du boka en eller flera av våra streetfoodaktörer till ditt evenemang? Streetfood Helsingborg har ett antal aktörer som du kan boka enskilt eller som grupp. Du som anordnare kontaktar själv aktören eller aktörerna för intresseanmälan till ditt evenemang.

Du hittar kontaktuppgifter till våra streetfoodaktörer här.

Du behöver polistillstånd

Polistillstånd för ett evenemang är alltid ett krav och du hittar ansökningsblanketten på Polisens webbplats. När du har ansökt om polistillstånd ingår Streetfood Helsingborg i själva evenemangets etableringsyta och behöver då inget extra tillstånd. Observera att då du söker ett polistillstånd måste du veta hur många fordon som ska ingå i evenemanget.

Har du frågor om polistillstånd kan du kontakta oss på markupplatelse@helsingborg.se.

Bra att tänka på

  • När du planerar ditt evenemang ska du skissa in fordonen på evenemangsplatsen. Detta gör det lättare för aktörerna att veta vart de ska placera sig på evenemangsdagen.
  • Meddela gärna aktörerna i tid om när de kan få tillgång till platsen. Tänk på att det tar en stund för dem att ställa upp sitt fordon och förbereda maten.
  • Aktörerna behöver oftast el till sina fordon. Tillgång till elskåp med rätt elanslutning måste finnas tillhands.