Ciao Gelato

Vi på Ciao Gelato har Gelato som passion! Utbildningen för Gelato gjordes på University i Bologna och snö var faktiskt den ursprungliga ingrediensen i den första glassen som gjordes för cirka 14000 år sedan. Det har hänt en hel del sedan dess! Den italienska glassen, eller gelato, som man hittar överallt i Italien börjar få ett starkt genomslag i Sverige.

Ciao Gelato, Streetfood i Helsingborg

Den härliga krämiga och färgglada gelaton med sina lockande smaker är en sund glass som ligger helt rätt i tiden och som efterfrågas av allt fler än glasskännare.

Gelato är färsk glass och den ska göras varje dag. Alla ingredienser är väl avvägda i exakt mängd och bygger huvudsakligen på naturliga råvaror.

Gelaton innehåller mindre fett, mindre socker och mindre luft än traditionell glass. Basen är mjölk, som till största delen innehåller vatten, men också socker och ibland grädde.

Glassen innehåller inga essenser utan bara naturliga  smaksättare, t.ex. blåbär från skogen, solmogna jordgubbar, äkta citroner och choklad av bra kvalitet.

Vi kommer finnas på olika platser varje solig dag och ni är välkomna att testa vår Gelato!